Най-добрите антивирусни програми за Windows 7 към месец януари-февруари 2017 година

Германският институт AV-TEST обяви своя рейтинг на най-добрите антивирусни програми за операционната система Windows 7 към месеците януари-февруари 2017 година.

В горната част на рейтинга се намират антивирусните пакети на Kaspersky Lab, Bitdefender, Symantec и Trend Micro. Тези антивирусни програми имат максимални оценки за защита, производителност и удобство на работата. За тестването на 19-те защитни програми са използвани 11500 вредоносни атаки и са сканирани над 1,3 милиона файла.

Близо до върха са и F-Secure и Quick Heal, които получиха 17,5 точки от 18 възможни. След тях са антивирусните решения на седем производителя, включително и Microsoft. Антивирусната програма на софтуерния гигант се счита за най-опростената, която може да се използва за начална защита на операционната система Windows 7, но този път Security Essentials с нищо не отстъпва на конкуренти като Avast, AVG и Avira.

Avast има 6 за удобство и защита, и 4,5 за скорост на работа. AVG получи 5 за защита, 5,5 за производителност и 6 за удобство. На последно място е Comodo с едва 13 точки: 4 за защита, 3 за скорост и 6 за удобство.

Вградената в операционната система Windows антивирусна защита с всеки изминал месец става все по-добра и показва все по-добри резултати в тестовете. Това важи не само при потребителската защита, а и в корпоративни условия.