Microsoft показаха как си представят бъдещето на VR

В рамките на Computex, Microsoft споделиха визията си за бъдещето на виртуалната и добавената реалност. В кратко видео (може да го видите в края) те са се опитали да покажат как би могла да се използва тяхната платформа Windows Holographic в близко бъдеще.

Според Microsoft, още през 2020 ще има търсене за около 80 милиона устройства използващи виртуална реалност. За да има някакъв стандарт, по който да работят и комуникират всички тези устройства, от фирмата отварят платформата Windows Holographic за външни фирми. Това означава, че всеки производител ще може да прави устройства за виртуална и добавена реалност използвайки вече разработената система на Microsoft и всички тези устройства ще могат да работят заедно.

От фирмата се похвалиха, че партньорите им от AMD, Qualcomm, HTC, Acer, ASUS, CyberPowerPC, Dell, Falcon Northwest, HP, iBuyPower, Lenovo и MSI вече са дали съгласие за съвместна работа по създаване на стандарт за устройствата за виртуална реалност около Windows 10 и Windows Holographic.

Ако успеят да наложат платформата си, това ще е огромен успех за Microsoft, защото така ще осигурят бъдещото развитие на екосистемата на Windows 10.